Een 20-jarige automobilist is woensdag lichtgewond geraakt bij een zwaar ongeluk op het Rokin. De man reed tegen een metalen rijbaanafscheiding, waardoor een metalen buis door zijn auto boorde. 

De man, die volgens de politie "kennelijk nog een kerstengel op zijn schouder had", is op een haar na gemist door de metalen buis. 

De agenten hadden de man kort voor het ongeluk, dat rond 4.00 uur gebeurde, al een stopteken gegeven omdat hij opviel door zijn rijgedrag. Zo negeerde hij een rood verkeerslicht en reed hij links langs een verkeersheuvel. De 20-jarige man negeerde het stopteken echter. 

De politie trof de man even later aan op het Rokin, waar hij lichtgewond uit zijn auto stapte. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en, in verband met vermoeden van rijden onder invloed, aan een bloedonderzoek onderworpen. 

Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!