Advocaat en voormalig officier van justitie Hendrik Jan Biemond gaat waarschijnlijk voor de PvdA de gemeenteraad in. Biemond staat op de derde plek en is daarmee de hoogste binnenkomer.

Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde concept-kandidatenlijst van de partij. "Hij gaat met zijn scherpe en nuchtere blik naar de uitdagingen van de stad kijken", laat de partij weten.

De oud-officier van justitie kreeg bekendheid omdat hij de fraudezaak tegen de bestuurders van Ahold leidde. Deze kregen voorwaardelijke celstraffen opgelegd

Na lijsttrekker Marjolein Moorman volgt Sofyan Mbarki, die op dit moment al voor de partij in de gemeenteraad zit. Ook de raadsleden Carolien de Heer (plek vier) en Dennis Boutkan (plek zes) keren waarschijnlijk terug.

Andere nieuwkomers zijn Nenita la Rose, voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad, en Lian Heinhuis, die werkt bij een filantropische instelling. De PvdA heeft op dit moment tien zetels in de gemeenteraad. 

Definitieve lijst

De lijst is gemaakt door een kandidaatstellingscommissie. "Zij lazen meer dan vijftig brieven, voerden vele tientallen gesprekken en hadden de moeilijke opdracht om tot een selectie en een volgorde te komen", laat de PvdA weten.

Op 14 december besluiten de leden van de partij over de definitieve kandidatenlijst tijdens een algemene ledenvergadering.