Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen drie mannen celstraffen tot negen jaar geeïst voor onder andere het plegen van een gewapende overval bij een golfbaan in Amsterdam.

De drie mannen worden ervan verdacht dat zij in de nacht van 23 op 24 april op een bakkerij in Almere hebben geschoten. Zij zijn hierheen gereden in een gestolen auto.

Vervolgens zijn zij in dezelfde auto naar Amsterdam gegaan, waar ze rond 6.30 uur het etablissement van de golfbaan hebben overvallen. Bij de golfbaan zijn de aanwezige schoonmakers met een vuurwapen bedreigd. De overvallers zijn er met de inhoud van de kluis vandoor gegaan.

Naast deze twee incidenten, worden de drie mannen ook verdacht van wapenbezit, autodiefstal en lidmaatschap van een criminele organisatie. Volgens het OM zijn zij ook verantwoordelijk voor een overval op het Levantplein in Amsterdam op 10 mei 2015.

Aanhouding

De drie verdachten zijn aangehouden nadat de politie ze door middel van camerabeelden en telefoongegevens op het spoor zijn gekomen. Op een pet uit de gestolen auto en op een horloge die bij de golfbaan is aangetroffen, is ook DNA-materiaal van twee verdachten aangetroffen.

Het hof verwacht op 21 december uitspraak te doen.