Sinterklaas komt zondag 19 november weer in de stad. In Amsterdam zal de stoomboot traditiegetrouw over de Amstel varen en aankomen bij het Scheepvaartmuseum. 

De boot zal zaterdag rond 10.00 uur vanaf De Omval, via Carré en de Hortus Botanicus naar het Scheepvaartmuseum varen. Daar komt hij omstreeks 11.30 uur aan. 

Bij het Scheepvaartmuseum zullen vervolgens verschillende activiteiten zijn. Zo zijn er onder andere optredens van Dirk Scheele en de ROC Pietenband. Ook kunnen kinderen zich laten schminken. 

Sinterklaas en zijn pieten vertrekken rond 12.30 uur in de richting van De Dam. Hierbij lopen ze langs het Waterlooplein, Rembrandtplein en De Munt. Op het Rembrandtplein staat poppenkastspeler Egon die voordat de stoet aankomt, een show zal geven.

Feest

De Sint zal uiteindelijk tussen 13.00 en 14.00 uur aankomen bij Hudson's Bay. Klokhuis-presentator Bart Meijer zal daar aanwezig zijn. Hierna is tot 15.30 uur een feest op De Dam, waar presentatoren Jill Schirnhofer en Pascal Tan ook bij zijn. 

Sinterklaas en zijn pieten zullen dit jaar, in tegenstelling tot vorige jaren, niet meer bij het Leidseplein of in de Utrechtsestraat te zien zijn. 

Spaanse edellieden

De bijna vierhonderd pieten krijgen bij de Amsterdamse intocht een nieuw uiterlijk. Ze zien er dit jaar uit als Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw, met felgekleurde pakken en donkerbruin haar. Wat schmink betreft, houdt Amsterdam het bij roetvegen. 

De organisatie van de intocht hoopt hiermee de zwartepietendiscussie te beëindigen. "De nieuwe kledij en de schmink moeten het uiterlijk van de piet zo neutraal mogelijk houden."