Politie gaat excuses aanbieden voor hardhandige staandehouding Amsterdam

De politie gaat zijn excuses aanbieden voor een hardhandig verlopen staande houding vorige week. Ammar Nayare probeerde bij het Centraal Station zijn trein te halen, maar werd door de politie naar de grond gewerkt. 

Het slachtoffer hield aan het voorval diverse verwondingen over in zijn gezicht.

Agenten gingen achter de rennende man aan omdat zij hem aanzagen voor een inbreker. Bij Droogbak werd hij staande gehouden.

Nayare liet weten dat hij zich legitimeerde en keurig aan ieder bevel voldeed. Ook de politie bevestigt dat het gesprek dat daarop volgde nog goed ging. Volgens Nayare werd hij daarna in zijn maag gestompt, werd hij bij zijn nek gegrepen en werd hij naar de grond gewerkt waarbij zijn gezicht over de grond schuurde.

'Verkeerd gehandeld'

"Het is onnodig uit de hand gelopen", zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. Volgens de woordvoerder wilde het slachtoffer zijn hand niet uit zijn zak halen. "We hebben verkeerd gehandeld. We vinden het heel vervelend dat deze man deze verwondingen heeft opgelopen."

De politie zegt het slachtoffer op korte termijn uit te nodigen voor een gesprek. "We willen onze excuses aanbieden." Nayares advocaat heeft inmiddels een klacht bij de politie ingediend. Die klacht wordt door de politie onderzocht.

Lees meer over:
Tip de redactie