Het deel van de Marnixstraat waar woensdagochtend het wegdek is ingezakt, blijft zeker nog een week dicht. Dit meldt een woordvoerder van de gemeente tegen AT5.

Het gaat om het deel tussen de Elandsgracht en de Rozengracht.

Woensdagochtend vroeg ontstond er een groot gat in de weg nadat er een lek was ontstaan in een leiding. Het water onder de grond zorgde ervoor dat er een deel van het fietspad werd weggeslagen. 

De reparaties zijn in volle gang. Het lek in de waterleiding is weer gedicht en huishoudens in de Jordaan die getroffen waren zouden weer water moeten hebben.

Omleidingen

Nu moeten er afvalstukken worden weggeslagen en andere leidingen en kabels worden gecontroleerd op onder meer breuken. Vervolgens moet het gat weer worden opgevuld. Ook voor een groot deel onder het wegdek waar de tram overheen loopt, is de grond weggeslagen. 

Al het bovenstaande gaat - met de kennis van nu - zeker een week in beslag nemen. Gedurende die tijd is het wegdeel voor alle verkeer afgesloten. Bij het GVB wordt er inmiddels gewerkt aan een omleidingsroute voor het openbaar vervoer voor de langere termijn.