Twee vrouwen zijn door een illegale taxichauffeur geslagen en bestolen na een avondje stappen. Een van de vrouwen werd zelfs meters meegesleurd door de rijdende taxi.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van het incident dat plaatsvond in de nacht van 23 op 24 oktober en dinsdag naar buiten werd gebracht, meldt de politie.

De snorder pikte de dames iets na middernacht op na een avondje stappen. Een van hen moest naar een adres in Amsterdam, de ander naar Weesp. In plaats van eerst de Amsterdamse af te zetten reed de chauffeur direct naar Weesp. Op de kruising Zwaantjesbrug met de Herengracht stopte de taxi rond 1.00 uur.

De vrouwen stapten uit, ze hadden naar eigen zeggen geen lekker gevoel bij de man.

Agressief

Uit het niets werd de taxichauffeur agressief. De man sloeg de Amsterdamse en pakte de telefoon van de vrouw uit Weesp af. Een van de vrouwen verzette zich en kwam klem te zitten. Ze werd meters meegesleurd door de inmiddels rijdende taxi.

Vervolgens begonnen mensen op straat te schreeuwen naar de chauffeur. Daardoor stopte hij met rijden, zodat het slachtoffer los kon komen.

De man reed in een zwarte sedan, mogelijk van het merk Mercedes. De chauffeur met een lichtgetinte huidskleur van ongeveer achttien tot twintig jaar oud wordt dringend gezocht door de politie.