Traditioneel wordt Halloween gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, maar ook in Nederland wordt het feest steeds populairder. Dit is wat je dit jaar met Halloween kunt doen in Amsterdam.

Amsterdam Halloween Festival

Dit jaar vindt de achtste editie van het jaarlijkse Amsterdam Halloween Festival plaats van Amsterdam Spook. Het festival duurt van 25 tot en met 31 oktober. Tijdens dit festival kunnen deelnemers onder andere een make-up workshop volgen, een kostuumfeest bezoeken of naar het TOYLAND Halloweenfeest gaan in Paradiso.

Naast de bovenstaande activiteiten organiseert het festival ook een kinderfeest waar aanwezige kinderen 'trick or treat' kunnen spelen en een avond in een Halloween Museum.

Amsterdam Halloween Party

Voor de negende keer vindt tijdens Halloween de Amsterdam Halloween Party plaats in de WesterUnie. Het thema van dit jaar is 'Monster Ball' en aan alle aanwezigen wordt gevraagd zich te verkleden als monster, van 'jaws' tot dracula. Het feest vindt plaats op 28 oktober en begint om 22.00 uur.

Tijdens de avond treden onder andere Kris Kross Amsterdam, Dennis Branko, Ekte, Kevin D en Rico South op. Bij het feest zijn er drie verschillende gebieden.

The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon houdt van 7 tot en met 31 oktober The Home of Halloween. De attractie staat tijdens deze dagen in het teken van Halloween. Op 28 oktober is The Amsterdam Dungeon tot 3.00 uur 's nachts open, op 31 oktober tot 22.00 uur. Tijdens deze twee avonden worden ook specials georganiseerd.

Mokum Halloween

Op de Warehouse Elementenstraat wordt zaterdag 28 oktober 'Memoirs of a Dead Geisha' gehouden: een Halloweenfeest met een Midden-Oosters thema. Tijdens het feest zijn er drie verdiepingen (met verschillende thema's) waar andere soorten stijlen muziek gedraaid. De avond duurt van 23.00 tot 06.00 uur.