Zes op tien aangiftes bij politie Amsterdam niet opgevolgd

Aan ruim zes op de tien aangiftes die bij de politie in Amsterdam binnenkomen, wordt geen gevolg gegeven. De hoofdstad is hiermee koploper. 

Het landelijk gemiddelde van aangiftes waar niets mee gedaan wordt, ligt op bijna 56 procent. Dit blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft opgevraagd bij de politie. 

Volgens de politie in Amsterdam heeft dit te maken met grootstedelijke problemen. De agenten noemen zelf 'ontwikkelingen als radicalisering, terrorisme en de vluchtelingenstroom een fundamentele verzwaring van de politietaken in de stad', laat Localfocus weten. 

Naast de grootstedelijke problemen als radicalisering, heeft Amsterdam ook zeventien miljoen toeristen per jaar te verwerken. Deze mensen worden gemiddeld vaker slachtoffer van criminaliteit.  "Denk aan beroving, vermiste spullen, dingen die gestolen worden uit hun hotelkamer", meldt een politiewoordvoerder. 

Landelijk

Aan 511.000 van de 921.000 misdrijven die in Nederland geregistreerd werden, is na screening geen vervolg gegeven door een verdachte op te sporen of buurtonderzoek.

Dit gebeurt volgens een woordvoerder voornamelijk omdat er geen directe aanknopingspunten zijn of daderinformatie beschikbaar is.

Lees meer over:
Tip de redactie