OM eist achttien maanden tegen man die ruiten Plasman Advocaten ingooide

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft achttien maanden cel geëist tegen de man die ervan verdacht wordt bakstenen door de ruiten van het kantoor van advocaat Peter Plasman te hebben gegooid. Dit gebeurde in juli van dit jaar. 

Dat meldt het OM woensdag aan NU.nl. 

Begin juli zou de 39-jarige man twee keer een grote baksteen door de ramen van het Amsterdamse advocatenkantoor hebben gegooid. De verdachte meende dat zijn ex een voormalig cliënte van het kantoor van Plasman is. De advocaat ontkende dit woensdag tijdens de zitting in de zaak. 

Het OM vindt dat de actie van de verdachte zo gevaarlijk was, dat iemand ernstig gewond had kunnen raken. De officier van justitie wil dat de man achttien maanden cel krijgt, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook eist de ovj dat de man twee jaar uit de buurt van de advocaat en zijn ex moet blijven.

Plasman deed na het bezoek van de man aan zijn kantoor aangifte van poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. "Hij was totaal niet aanspreekbaar. Woedend, schreeuwend, niet voor rede vatbaar", aldus de advocaat.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees meer over:
Tip de redactie