Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 25 jaar cel geëist tegen een man die ervan verdacht wordt twee mensen te hebben doodgestoken in Amsterdam-West in 2013. Een ruzie in het drugsmilieu is volgens justitie mogelijk de aanleiding geweest.

Seref Ç. wordt verdacht van moord op een 52-jarige vrouw en doodslag op haar 63-jarige vriend, meldt de officier van justitie maandag. 

De steekpartij vond in november 2013 plaats in Amsterdam-West. Ç., een 51-jarige man uit Utrecht, werd opgepakt na een DNA-match. Zijn DNA werd op het mes dat is gebruikt gevonden en op een tas die in de woning van de slachtoffers stond. 

Volgens het OM zijn zowel de verdachte als allebei de slachtoffers betrokken bij grootschalige handel in heroïne. De tas in de woning was deels gevuld met stenen, wat erop kan wijzen dat de verdachte zijn slachtoffers wilde oplichten. 

De officier van justitie ziet genoeg bewijs dat Ç. de slachtoffers meerdere malen met een mes heeft gestoken. "In dit geval is sprake van dermate gruwelijke omstandigheden dat slechts een gevangenisstraf van zeer lange duur een passende reactie is", aldus het OM.