Loco-burgemeester Kajsa Ollongren reageert verslagen op het overlijden van de Eberhard van der Laan. De politica noemt de overleden burgemeester van der Laan een persoonlijkheid die gemist gaat worden. 

Volgens Ollongren is het overlijden van de stadsbestuurder een groot verlies voor de stad. "Hij was een fantastische burgemeester die heel veel goede dingen gedaan heeft voor Amsterdam. Ik denk dat wij als Amsterdammers allemaal heel verdrietig zijn", zegt Ollongren in een interview met AT5

In de Stopera is vrijdagochtend een bijeenkomst geweest naar aanleiding van het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan. "Mensen hebben het verdriet met elkaar kunnen delen."

"De stad is met Eberhard van der Laan er een stukje beter en mooier op geworden. Daar moeten we dankbaar voor zijn. Hij heeft zich enorm ingezet. Hij heeft tot het laatst door willen werken. Hij wilde nog een poosje de burgemeester van alle Amsterdammers zijn. Dus dat gevoel is er ook."

Persoonlijkheid

Ollongren noemt Van der laan een persoonlijkheid die gemist gaat worden: "Hij was een eigenwijze man, hij had het hart op de tong." Toch vond de politica hem ook zeer charmant. "Maar hij kon ook moeilijk doen als hij vond dat dat moest. Hij ging er echt voor, hij wilde dingen voor elkaar krijgen."

Volgens Ollongren hield Van der Laan onvoorwaardelijk van de stad en van de Amsterdammers. Die liefde is ook beantwoord door de Amsterdammers. "Echt een persoonlijkheid die we moeten missen."