Het Openbaar Ministerie doet nog aanvullend onderzoek naar het incident voor Centraal Station deze zomer. Zeven mensen werden aangereden door een automobilist. De politie en het stadsbestuur concludeerde dat dit gebeurde als gevolg van een hypo en de zaak leek daarmee gesloten.

De bestuurder heeft suikerziekte en had ten tijde van het ongeluk een lage bloedsuikerspiegel. Hij zou onwel zijn geworden en het gaspedaal indrukte. Nu blijkt dat het OM gevraagd heeft om een medisch deskundige die inmiddels een onderzoek is gestart. Deze onderzoekt of dat wat er op het Stationsplein is gebeurd, past bij een laag bloedsuikerspiegel. 

"Het is niet uitzonderlijk dat er om aanvullend onderzoek wordt gevraagd. Dat gebeurt vaker", zegt een woordvoerder van het OM. Wanneer het aanvullend onderzoek van de deskundige is afgerond, kon de woordvoerder niet zeggen.

De 45-jarige Amsterdammer werd staande gehouden omdat hij bij de tramhaltes stond met zijn auto, dat is op die plek niet toegestaan. De man kreeg een bekeuring en werd verzocht rustig de trambaan te volgen om van het Stationsplein af te komen.

Toedracht

Daar ging het mis. Met een hoog toerental reed hij weg en schepte hij zeven voetgangers. De politie stelde dat 'uit niets blijkt dat er een indicatie is dat er iets anders aan de hand zou zijn geweest dan een onwelwording.

Direct na het ongeluk werd er getwijfeld aan de toedracht. "De gebeurtenissen riepen in eerste instantie vergelijkingen op met recente aanslagen in Europa. Hier bleek dat sprake was van een ongeluk", schreef de gemeente deze week. 

Na het incident ontstond er ophef over de camera's op het plein voor CS. Het ongeluk was niet gefilmd omdat beveiligingscamera's dit stuk van het plein niet in beeld brengen. Een onderzoek naar de beveiligingscamera's rond het Stationsplein loopt nog.