Een dief heeft zondag een scootereigenaar met zijn eigen scooter omver gereden. Het slachtoffer raakte gewond en moest worden behandeld in een ziekenhuis.

De politie heeft twee mannen van 16 en 26 jaar oud aangehouden.

De eigenaar hoorde rond 11.35 uur dat zijn scooter werd gestart, die op de Marnixstraat stond geparkeerd. Hij rende naar buiten en zag dat een man op zijn scooter zat. Die ging er vervolgens met de scooter vandoor in de richting van het Marnixbad.

De eigenaar zag de scooterdief niet veel later opnieuw voorbij rijden en probeerde hem tot stoppen te manen. De dief reed daarop in op de eigenaar. De scooterrijder kwam daarbij ten val. De eigenaar, die door zijn verwondingen niet kon opstaan, zag dat de dief in een auto stapte en wegreed. De scooter liet hij achter.

Schaafwond

Korte tijd later zagen agenten de bewuste auto staan op de Van der Hoopstraat. De jongste verdachte bleek een verse schaafwond op zijn hand te hebben. Beide inzittenden zijn daarop aangehouden. De auto bleek eerder die dag betrokken bij een melding aan de Andersensingel, waar de inzittenden een scooterframe in het water hadden gegooid.

De twee zitten vast op verdenking van diefstal van een scooter en het toebrengen van lichamelijk letsel.