De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een zwaargewonde man aangetroffen aan de achterzijde van een kraakpand aan de De Ruijterkade. Het slachtoffer was niet meer aanspreekbaar en moest gereanimeerd worden.

Agenten werden op het Centraal Station aangesproken door een gewonde man die zei te zijn mishandeld door een van acht tot tien personen in een kraakpand aan de De Ruijterkade.

Ze namen de gewonde man mee naar het pand en vroegen om extra eenheden om het pand binnen te gaan. Toen de politie aan de voorzijde van het pand naar binnen ging, vluchtte een groep van acht tot tien personen via de achterkant weg langs het spoor richting Centraal Station.

Agenten die aan de achterzijde van het pand op zoek waren naar de gevluchte personen, troffen daar de zwaargewonde man aan.

Gereanimeerd

Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is door de politie gereanimeerd. Drie ambulances en een medisch mobiel team kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Agenten hebben het pand doorzocht en troffen op de bovenste etage een gesloten deur aan. Een agent is met getrokken wapen de ruimte binnen gegaan.

In de ruimte zijn twee Roemeense mannen aangehouden. Ze zitten vast en worden gehoord. Ook zijn drie ijzeren pijpen aangetroffen en door de politie in beslag genomen. De gewonde man die zich bij de agenten op het Centraal Station meldde, is ook aangehouden als verdachte. Het drietal wordt verdacht van diefstal en mishandeling.

Verder onderzoek moet uitwijzen wat zich in het pand heeft afgespeeld.