Amsterdammers eren burgemeester Van der Laan met applaus bij woning

Honderden mensen hebben zich woensdagavond verzameld voor de ambtswoning van Eberhard van der Laan. De aanwezige Amsterdammers hebben hun burgemeester middels een groot applaus bedankt voor zijn werkzaamheden. 

Rond 19.00 uur verzamelden de eerste belangstellenden zich al voor de woning aan de Herengracht, waar Van der Laan sinds 2011 met zijn gezin woont. 

Om 20.15 uur heeft het publiek het nummer Aan de Amsterdamse Grachten ingezet. Kort daarvoor en daarna was een groot applaus te horen.

Femke van der Laan, de vrouw van Eberhard, verscheen kort daarop met hun kinderen voor de deur van de ambtswoning. Zij bedankte iedereen voor het warme gebaar en zei dat Eberhard van der Laan helaas niet in staat was om zelf te verschijnen, maar wees erop dat hij het applaus vanuit de woning allemaal heeft gehoord.

De initiatiefnemers van het grote applaus voor de burgemeester verzochten de aanwezigen daarna om weer naar huis te gaan en de privacy van het gezin Van der Laan te respecteren.

Werkzaamheden

Van der Laan maakte maandag in een brief bekend dat hij zijn taken als burgemeester neerlegt, in verband met zijn uitgezaaide longkanker.

"We willen wat terugdoen voor deze prachtige man, onze burgervader," was te lezen op het Facebookevent dat werd aangemaakt. "Om hem te eren organiseren we een daverend, oorverdovend, massaal applaus. Samen bijeen, om onze burgemeester te bedanken, voor alles", zo luidde het motto van het initiatief. 

Tip de redactie