Politie ontvangt tips over daders dodelijke schietpartij bij Halal Fried Chicken

De politie heeft nieuwe informatie over de identiteit van de daders van de schietpartij waarbij maandag 11 september restauranteigenaar Ali Kaynak om het leven kwam.

In een uitzending van Opsporing Verzocht zegt de politie meerdere tips te hebben ontvangen van getuigen.

De daders zouden twee jonge mannen van begin twintig zijn, met allebei een slank postuur en ongeveer 1,70 lang. De twee droegen beiden een zwart trainingspak en zwarte schoenen.

"Omdat de touwtjes van hun capuchon strakgetrokken waren, is over exacte huiskleur en gelaatsuitdrukking nog niet veel te zeggen", aldus een woordvoerder van de politie. "Ze waren in ieder geval niet donkergetint."

Een filiaal van de Halal Fried Chicken (HFC), waar Kaynak mede-eigenaar van was, bevindt zich in de Burgemeester de Vlugtlaan, op meters afstand van waar Kaynak fataal is geraakt door de kogels. Het slachtoffer zat in zijn auto toen hij onder vuur werd genomen. Getuigen zeggen dat er zo'n acht schoten zijn gelost. 

De eigenaar was kort voordat hij werd doodgeschoten, aanwezig in zijn restaurant. 

Incidenten

Het restaurant is meerdere keren locatie geweest van incidenten. Vorig jaar kreeg Kaynak met een van de twee andere mede-oprichters van HFC een hoogoplopende ruzie. Dit zorgde in augustus van dat jaar ervoor dat de twee elkaar in het restaurant aanvlogen. 

Het conflict zou volgens een andere compagnon een politieke lading hebben gehad: Kaynak werd door de mede-oprichter beschuldigd een aanhanger van Fetullah Gülen te zijn. Dit zorgde voor een gespannen relatie tussen de twee, omdat de islamitische denker verantwoordelijk wordt gehouden voor de mislukte coup tegen Turkije-president Erdogan. 

Brand

In april van dit jaar werd er nog brand gesticht in het filiaal van de HFC in de Burgemeester de Vlugtlaan. De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Zaterdag zijn beelden vrijgegeven van het incident. 

"De incidenten zijn opvallend en worden ook zeker meegenomen in het onderzoek naar de schietpartij", vertelde een woordvoerder van de politie eerder aan NU.nl.

Lees meer over:
Tip de redactie