De zware regenbuien hebben er vrijdag voor gezorgd dat de begane grond van station Zuid in Amsterdam is ondergelopen.

Op beelden is te zien dat het water niet goed afgevoerd wordt, en reizigers zich noodgedwongen een weg banen door het water. De brandweer meldt aan NU.nl dat ze al meldingen hadden gehad over wateroverlast op het station, maar vooralsnog is de overlast niet erg genoeg om te pompen.

In andere delen van Amsterdam valt de wateroverlast mee. Volgens vervoersbedrijf GVB hebben tram- en buslijnen door de hele stad wel last van alle neerslag. De vertragingen lopen op tot 15 minuten.

Door de regenbuien staan er ook enkele files rondom Amsterdam. Op de A4 bij Amsterdam-Sloten is een rijstrook dicht door een ongeluk. Reizigers moeten hier rekening houden met vertraging. Ook op de A10 bij Duivendrecht is een ongeluk gebeurd, dit zorgt voor drie kilometer file. Twee rijstroken zijn hier dicht. 

Weer

De VID verwacht dat er vrijdag lange files komen te staan door het weer, en raadt automobilisten aan 'de juiste verlichting te voeren'. 

Het blijft vrijdag, en ook zaterdag, een groot gedeelte van de dag regenen. De maximumtemperatuur zal niet boven de 17 graden komen.