Politieagenten van de landelijke eenheid hebben in de nacht van zondag op maandag twee Franse mannen van 22 en 28 jaar oud aangehouden, die vijftigduizend euro in de auto hadden liggen. Bij de aanhouding loste een van de agenten een waarschuwingsschot. 

Een derde verdachte, ook een man, is nog op vrije voeten, meldt de politie maandag.

De aangehouden mannen zijn bekenden van de politie, bevestigt een woordvoerder van de landelijke eenheid aan NU.nl. "Ze zijn eerder in Nederland opgepakt wegens drugssmokkel. Hier zijn ze niet voor veroordeeld."

De personenauto met daarin de drie verdachten negeerde omstreeks 22.30 uur op de A5 een stopteken van de politie. Ze wisten de wagen van de landelijke eenheid af te schudden, maar een tweede politieauto kon de achtervolging inzetten. Via de A10 reden de verdachten, met gedoofde lichten, de bebouwde kom in Noord in. Op de Meteorenweg sloegen ze te voet op de vlucht. 

Waarschuwingsschot 

De agenten konden twee mannen bij een woning aan de Aldebaranstraat aanhouden. Een van hen stond in de dakgoot, de ander had zich verborgen in de tuin. Hierbij zag een van de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Bij de zoektocht is ook een politiehelikopter ingezet. 

In het voertuig van de verdachten hebben de agenten een geldbedrag van vijftigduizend euro gevonden. Er is nader onderzoek ingesteld.