De gemeente onderzoekt welke maatregelen kunnen worden genomen bij toeristische attracties om de kans op een aanslag te verkleinen. Het gaat bijvoorbeeld om fysieke maatregelen bijvoorbeeld om wachtrijen te beschermen. 

Het kan ook gaan om organisatorische maatregelen zoals het verkleinen van de wachtrijen.

De driehoek, bestaande uit de burgemeester, de officier van justitie en de hoofdcommissaris van de politie, heeft een gesprek gehad met vertegenwoordigers van drukke attracties in de stad, zoals de Heineken Experience. Het gesprek was er naar aanleiding van de aanslag in Spanje.

Tijdens het gesprek is er geconstateerd dat er aanvullende maatregelen genomen kunnen worden op locaties als de Heineken Experience en het Museumplein. Om welke maatregelen het precies gaat en op welke locaties deze komen, wordt in de komende weken onderzocht. Ook is er afgesproken dat de toeristische attracties samen met de politie en hulpdiensten gaat oefenen op bedreigende situaties als een aanslag.

Afgelopen vrijdag kwam al naar buiten dat de stad onderzoek doet naar fysieke maatregelen op drukke plekken als de Kalverstaat.