Het duurt waarschijnlijk nog tot eind volgend jaar voordat het Fons Vitae Lyceum in Zuid weer open kan. Bij een brand in juni werd het pand uit 1924 grotendeels verwoest. 

Leerlingen krijgen vanaf volgende week les vanuit acht noodlokalen en een gebouw in Oost. 

Bij werkzaamheden ontstond op 21 juni brand. De derde verdieping en de zolder werden verwoest en er was veel waterschade.

Er werd direct begonnen met het herstellen van het pand, maar volgens Asser is alles eind volgend jaar pas af. "We zijn nu in eerste instantie bezig om het gebouw zover te krijgen dat je überhaupt aan herstel kan werken. Dus slopen, materialen eruit halen die er niet thuishoren, enzovoort. Daarnaast heb je vergunningen nodig om een aantal dingen te kunnen doen. We gaan een overkapping over het gebouw heen zetten om droog te kunnen werken. Dat kost gewoon heel veel tijd", legt Asser uit.

Locaties

Maar de lessen gaan dus vanaf volgende week wel weer beginnen. En dat betekent dat er flink wat heen en weer gefietst moet worden tussen de verschillende locaties.

"In dit geval zijn aankomend jaar de docenten eigenlijk de pineut. We proberen leerlingen zo min mogelijk te laten fietsen. Dat ze bijvoorbeeld de ene dag op de ene en de andere dag op de andere vestiging les krijgen. Docenten moeten soms op een dag één of twee keer op en neer."