Op de A10 was het opnieuw topdrukte tijdens de avondspits. De A10 Zuid stond een tijd in beide richtingen volledig vast. Eerder op de dag werd al een drukke avondspits verwacht. 

Rond 18.00 uur telde de Verkeersinformatie 64 kilometer aan file op de A10. "Dit hebben we nog nooit gezien", zegt de VID op Twitter. Door de afsluiting van de A10 West in combinatie met incidenten is de drukte snel opgelopen. Daarnaast was ook de linkerrijstrook bij de Zeeburgertunnel afgesloten door een kapotte motor. Dit zorgde voor nog meer oponthoud.

Er zijn veel mensen weer aan het werk, daarnaast waren er door het zomerse weer veel mensen op de stranden. Die komen terug en mengen zich in de avondspits. Dit in combinatie met de nog steeds afgesloten A10 West zorgde voor monsterfiles op de ring. Midden op de dag stond het al stil op de A10. 

Ook op de wegen rond de A10 was het afzien. Op de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht is een file ontstaan van vier kilometer en tussen Zuidoost en Amstelveen stond acht kilometer file door een vrachtwagen met pech. De A5 tussen Raasdorp en de Westrandweg stond ook tijdelijk vast.

Avondspits

De komende week zal het elke avondspits zeer druk blijven, zo verwacht de VID.

De A10 West richting Zaanstad is nog afgesloten tot en met 3 september.