Amsterdam kijkt naar maatregelen tegen aanslagen, de tekening van Nouri op de NDSM-werf is overgeschilderd en parkeren is nog altijd het duurst in Amsterdam. 

Maatregelen tegen aanslagen

De gemeente gaat samen met ondernemers kijken waar er in de stad fysieke barrières kunnen worden geplaatst. Het besluit volgt na de aanslagen in Barcelona van vorige week.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar de inritten van de Kalverstraat, is vrijdag besloten tijdens een gesprek tussen onder meer de burgemeester en ondernemers uit de binnenstad. 

[[articlelink:http://www.nu.nl/amsterdam/4894661/amsterdam-onderzoekt-plaatsing-barrieres-aanslagen-barcelona.html]]​​

Club ABE dicht na vondst handgranaat

De gemeente Amsterdam sluit club ABE nadat donderdagochtend een handgranaat werd aangetroffen in een portiek bij de club.  

Dit besluit is op last van de burgemeester genomen, omdat de aanwezigheid van wapens en munitie de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar brengt.

Politiemedewerker vast na lek naar GeenStijl

Een medewerker van de politie-eenheid in Noord-Holland is donderdag aangehouden op verdenking van lekken van informatie naar Geenstijl. De website publiceerde deze week informatie over de verdachte van de aanrijding bij Amsterdam Centraal in juni.

Er wordt een intern onderzoek naar de medewerker gestart, bevestigt de politie vrijdag aan NU.nl.

Tekening Nouri overschilderd

De grote muurschildering van Ajacied Albdelhak Nouri op de NDSM-werf is sinds een paar dagen overgeschilderd. De schildering heeft ruim een maand op de wand van een NDSM-loods gestaan.

Een graffiti-groep uit Berlijn schilderde de tag OFF over het kunstwerk heen. Hoewel er op social media verontwaardigd gereageerd wordt op het overschilderen, zegt de kunstenaar er zelf helemaal geen problemen mee te hebben.

Parkeren het duurst in Amsterdam

De maximumtarieven voor het parkeren op straat zijn opnieuw nergens hoger dan in de binnenstad van Amsterdam. 
Dat blijkt uit een inventarisatie van Detailhandel Nederland.

In het centrum van Amsterdam kost parkeren maximaal vijf euro per uur.