Het Amsterdams Terrassen Festival dat op 1, 2 en 3 september georganiseerd wordt in het Oosterpark mag doorgaan. De voorzieningenrechter heeft donderdag geoordeeld dat een besluit van burgemeester Van der Laan om het festival een vergunning toe te kennen, niet hoeft worden teruggedraaid.

Stichting Herstel Oosterpark spande een zaak aan en wilde dat de vergunning zou worden ingetrokken. De stichting vreest dat de grote hoeveelheid bezoekers desastreus is voor de grasmat en de bodem van het park. Om hun argument kracht bij te zetten lieten zij een bodemdeskundige onderzoek doen naar de staat van het Oosterpark.

De rechtbank vindt niet dat de overlegde bodemrapporten aannemelijk maken dat er onherstelbare schade aan het park ontstaat. Bovendien spannen de festivalorganisator 4PM Entertainment en de gemeente zich voldoende in om schade te voorkomen.

Ook is er volgens de rechter geen vrees dat de openbare orde verstoord zal worden door een te hoog bezoekersaantal.

Reguleren

Mochten de 12.000 mensen die via Facebook hebben aangegeven naar het festival te komen, ook daadwerkelijk verschijnen, hebben de organisator en de burgemeester voldoende maatregelen genomen om de bezoekersstromen te reguleren.