Het Weteringcircuit wordt vanaf komende maandag tot het eind van het jaar aan de oostkant afgesloten voor autoverkeer. Dan start de verbetering van de tramhaltes aldaar.

De tramhaltes rond het Weteringcircuit worden belangrijke overstappunten als de Noord/Zuidlijn eenmaal rijdt. Vanaf 28 augustus wordt een deel aan de oostkant van het Weteringcircuit afgesloten voor auto's. De afsluiting is tot eind van dit jaar. De werkzaamheden zijn naar verwachting in juni 2018 volledig gereed.

Als voorbereiding op de werkzaamheden wordt het fietspad verbreed, zodat er tweerichtingsverkeer mogelijk is. Ook komt er een zebrapad en een keerlus voor autoverkeer. De fietsenrekken rond de tramhalte zullen ook plaats moeten maken. Die worden neergezet op het midden van het Weteringcircuit.

Fietsen die nog op de 'oude' plek staan worden dit weekend weggeknipt.

Omrijden

Eind deze maand wordt er door Liander ook gestart met het vervangen van de gas- en waterleiding en het riool. De Weteringschans is na de werkzaamheden een fietsstraat. 

Gevolg is dus dat auto's moeten omrijden. Vanaf het Tweede Weteringplantsoen tot aan de Vijzelgracht is de weg afgesloten voor auto's. Autoverkeer wordt omgeleid via Westeinde, Stadhouderskade en Weteringcircuit.

Fietsers worden langs het werk geleid. Voor voetgangers is er geen hinder.