Burgemeester Van der Laan heeft verschillende vertegenwoordigers van ondernemers in de binnenstad van Amsterdam uitgenodigd voor een gesprek. Met het gesprek wil de burgemeester mogelijke zorgen naar aanleiding van de aanslagen in Spanje wegnemen.

Bij eerdere aanslagen in diverse Europese steden ging de burgemeester ook in gesprek met onder meer de LHBT-gemeenschap, poppodia, de Joodse gemeenschap, moskeeën en nieuwsredacties.

Naast het spreken over zorgen die Amsterdamse ondernemers mogelijk hebben, wil Van der Laan ook vertellen over de gevolgen die de aanslag heeft voor Amsterdam. De burgemeester zal toelichten hoe hij denkt over de veiligheidsmaatregelen in de stad, die samen met het Openbaar Ministerie en de politie zijn genomen. De bedoeling is dat het gesprek met de ondernemers nog deze week zal plaatsvinden.

In Barcelona kwamen vorige week donderdag dertien mensen om het leven en raakten meer dan 130 mensen gewond, toen een busje inreed op een mensenmassa op de toeristische Ramblas.

Halfstok

Na de aanslag hingen de vlaggen halfstok op het stadhuis van Amsterdam en heeft Van der Laan een condoleancebrief gestuurd naar de burgemeester van Barcelona