Ingenieursbedrijf TerraScan heeft de grasmat van het Oosterpark niet geschikt bevonden om volgend weekend de ondergrond te zijn voor het Terrassen Festival. 

"Het evenementenveld door het Amsterdams Terrassen Festival kan niet plaatsvinden zonder nog meer schade te berokkenen", laat Stichting Herstel Oosterpark weten. 

Dinsdag dient het kort geding aangespannen door de stichting tegen het plaatsvinden van het festival in het Oosterpark. De rapportage van het ingenieursbedrijf zal volgens Stichting Herstel Oosterpark behandeld worden tijdens de zitting. 

De stichting vreest dat het festival van 1 tot 3 september onder andere voor bodemdaling in het Oosterpark zal zorgen. Ook zou de afwatering van de bodem erg slecht zijn, waardoor de grasmat bij intensief gebruik 'in een modderpoel verandert'. 

Op 1 mei van vorig jaar ging het al een keer mis met de grasmat. Vakbond FNV organiseerde toen een evenement in het park, waarbij er flinke schade aan het gras ontstond. De gemeente deelde toen een boete van 40.000 euro uit.