Een 23-jarige man is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur omdat hij tot drie keer toe een vrouw is achterna gefietst om haar vervolgens op de billen te slaan.

Tussen mei en augustus vorig jaar volgde hij zijn slachtoffers op de fiets. Twee van de drie vrouwen betastte hij in de nacht van 12 mei. De derde vrouw sloeg hij in de nacht van 28 augustus meerdere keren op de billen.

"De verdachte heeft inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers en hen angst en schrik aangejaagd", sprak de rechtbank deze week. "Hij heeft zich hierbij laten leiden door zijn eigen lustgevoelens. (...) Uit de aangiften van de slachtoffers blijkt dat zij erg geschrokken waren van het voorval en zij vreesden dat verdachte het niet zou laten bij het betasten van de billen."

Naast de taakstraf heeft hij op aanraden van de reclasseringsdienst ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd gekregen. "Vanwege de zorgelijke ontwikkeling, de vele aangiften, zijn manier van denken over vrouwen en seksualiteit, wordt dit nodig geacht."