Twee auto's zijn in de nacht van woensdag op donderdag verwoest door brand bij twee afzonderlijke incidenten in Noord. De eerste brand werd rond 1.00 uur gemeld aan de Asterweg. Ruim twee uur later ging aan het Logerhof een andere auto in vlammen op.

Van beide auto's is niet veel meer over. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting.

Het hoge aantal brandstichtingen in Noord is met name de Partij voor de Ouderen een doorn in het oog. De partij drong vorige week nog aan op een klopjacht op de dader of daders. 

Volgens fractievoorzitter Van Soest zijn aangestoken autobranden tegenwoordig 'schering en inslag' in Noord. "Dit heeft een enorme impact op het veiligheidsgevoel in de wijk. Daarom moet alles op alles worden gezet om pyromanen te pakken en uit te bannen."

Mobiel toilet

Niet alleen gingen er twee auto's in vlammen op, ook een mobiel toilet werd in brand gestoken. De brandweer kreeg even na middernacht melding van het incident aan de Van der Pekstraat.

Aan de achterzijde van de Dixi werd een onbekende vloeistof op het troitoir aangetroffen. De politie stelde direct na de brand een buurtonderzoek in, maar niemand heeft iets verdachts gezien.