Een brand in De Baarsjes, een zinkende boot in de Amstel en de Johan Cruyff Arena komt er nu echt. Een overzicht van het Amsterdamse nieuws van deze week. 

Brand De Baarsjes

Bij een brand in een woning in de Van Spilbergenstraat in de Baarsjes zijn twee gewonden gevallen. De brandweer heeft de brand geblust, maar wist niet te voorkomen dat de eerste verdieping uitbrandde.

Ook woningen boven daarboven hebben brand- en rookschade opgelopen. 

Coffeeshop dichtgetimmerd

Coffeeshop Ruthless aan de Hoofdweg is voor onbepaalde tijd dichtgetimmerd in opdracht van de gemeente. Een verwarde man liep op 24 juni de coffeeshop in en bedreigde het personeel met een vuurwapen.

Een woordvoerder van de gemeente kan niet bevestigen of dit incident de reden van de sluiting is. 

Sarphatipark

In het Sarphatipark zijn maandagavond twee mensen aangehouden die in bijzijn waren van een vrouw die onwel werd. Mogelijk raakte de vrouw onwel door drugsgebruik. Ze werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar ze kort daarna werd ontslagen.

Het aangehouden duo werd dinsdag vrijgelaten omdat ze nergens meer van worden verdacht.

Zinkende boot

Er zijn maandag zo’n tien personen te water geraakt door een zinkende boot in de Amstel. Hoe de boot kon zinken is niet bekend. De personen zijn door hulpverleners uit het water gehaald en naar de kant gebracht.

Niemand van hem bleek naar het ziekenhuis te hoeven. 

Witwassen

De politie maakte bekend dat vier Amsterdammers in de nacht van zondag 30 op maandag 31 juli zijn aangehouden op verdenking van heling en witwassen van ruim honderdduizend euro. De mannen werden aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan in Bos en Lommer.

Het geld zat verstopt in een gehuurde auto waar een buitenlands kenteken opzat. 

Johan Cruyff Arena

De Amsterdam Arena heet vanaf 25 oktober officieel de Johan Cruyff Arena.

In april werd al een intentieverklaring getekend om het stadion naar de legendarische nummer 14 te vernoemen, maar nu is de datum van de naamsverandering bekend.