Een groepje jonge ondernemers uit Amsterdam heeft via crowdfunding maar liefst 190.000 euro opgehaald voor hun horecadroom: Een Japanse karaokebar met privé-karaokebooths.

De jongens haalden inspiratie voor hun karaokebar op de Wallen.

Een van de initiatiefnemers bedacht wat er met de panden op de Wallen gedaan zou kunnen worden als de ramen van de bordelen zouden moeten sluiten. Zo kwam hij op het idee van karaoke in je eigen privé-kamer. "Al snel bleek dat het niet kon vanwege geluidsoverlast, maar het idee bleef in mijn hoofd zitten". 

Omdat het tegenwoordig lastiger is om een financiering bij de bank te krijgen startte hij met vrienden een crowdfundingactie. En dat werd een groot succes: er werd 190.000 euro opgehaald, meer dan het gestelde doel van 175.000 euro.

Het geld gaan de mannen gebruiken voor het bouwen van zes privé-karaokebooths en een gezellige bar, die de duke of tokyo gaat heten. Dit alles in geheel Japanse stijl, het land waar karaoke vandaag komt. Waar de nieuwe bar moet komen is nog niet bekend. "Maar het is bedoeld voor de Amsterdammer, dus niet middenin het Centrum. Maar gewoon in een toffe wijk, Oost, West, Noord, het kan allemaal."