Vier Amsterdamse mannen zijn in de nacht van zondag 30 juli op maandag 31 juli aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan in Bos en Lommer op verdenking van heling en witwassen van ruim honderdduizend euro. Het geld zat verstopt in een gehuurde auto met buitenlands kenteken.

Dat meldt de politie.

De politie in burger spotte aan de Willem de Zwijgerlaan een auto met buitenlands kenteken, waar zeven mannen en drie scooters omheen stonden. De mannen waren op dat moment bezig om spullen uit de buddyseats van de scooters in de auto te leggen.

Nadat de politie polshoogte ging nemen, gingen drie van de vier mannen er op een scooter vandoor. Een van hen bleef bij de auto staan en gooide de autosleutels weg, maar meende niets met de auto te maken te hebben.

Verstopt

Tijdens het onderzoek bleken de sleutels bij de auto te horen. In de auto zat op meerder plekken bundels geld verstopt. Het ging in totaal om een bedrag van honderdduizend euro.

De auto bleek gehuurd te zijn door de vier mannen. De huurauto en de euro’s zijn in beslag genomen. De vier mannen zijn aangehouden.