De politie heeft een illegale kampeerplek aan de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost ontmanteld. In het park kampeerde al een tijd een groep bedelaars en zakkenrollers uit Oost-Europa. 

Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Bewoners ervoeren overlast van de illegale kampeerplek. Om deze vorm van overlast aan te pakken, heeft de gemeente met de politie en andere handhavende instanties de bende integraal aangepakt.

Medewerkers van onder meer de gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst haalden dinsdag in een park aan de Elsrijkdreef tenten weg en snoeiden de struiken. Dat laatste moet voorkomen dat het kamp opnieuw wordt opgebouwd, meldde de politie woensdag. Niemand werd opgepakt.

Overlastgevers

De groep bestaat uit ongeveer veertig personen, die gebruik maken van ongeveer twintig voertuigen. Volgens de politie zouden zij ook zonder te betalen gebruik maken van openbaar vervoer. De politie heeft een auto in beslag genomen. Daarnaast zijn er zestien boetes uitgedeeld voor slapen op de openbare weg.

De gemeente probeerde volgens de politie eerst zelf te handhaven. ''Maar dat bleek niet zo effectief'', aldus een politiewoordvoerster. Daarop zou zijn besloten dat een structurele oplossing nodig was. Door het kamp te ontmantelen en blijvend in de gaten te houden of de overlastgevers niet ergens anders neerstrijken, moet verdere overlast worden voorkomen.