De straatstenen liggen schots en scheef, waardoor de Looiersgracht na werkzaamheden veranderd is in een gevaar voor fietsers. Het stadsdeel laat nu weten dat er spoedreparaties gaan plaatsvinden, waardoor de weg ondanks de bouwvak wel weer veilig wordt.

 

De bestrating van de Looiersgracht wordt aangepakt nadat de bestrating van de gracht na onderhoudswerkzaamheden slecht werd afgewerkt.

De weg werd opengebroken omdat Liander de gasleidingen in de straat aan het vervangen was, maar de werkzaamheden liepen vertraging op omdat de grond vervuild bleek. Meer brede onderhoudswerkzaamheden van het stadsdeel konden daardoor niet voor de bouwvak afgerond worden. De bestrating werd slecht afgewerkt, waardoor fietsers volgens getuigen regelmatig onderuit gingen.

"Er mag tussentijds natuurlijk geen situatie ontstaan waarbij er mogelijk ongelukken op de loer liggen", laat het stadsdeel weten in een reactie.\

Planning

Het wegdek van de Looiersgracht wordt donderdagochtend aangepakt. Losse stenen worden verwijderd en de oneffenheden worden weggenomen, waardoor de straat voorlopig weer veilig is voor fietsers. Vanaf 21 augustus starten dan de definitieve onderhoudswerkzaamheden. De weg, stoep en parkeervakken worden dan opnieuw bestraat.