Burgemeester Eberhard van der Laan kijkt op 30 juli in het VPRO-programma Zomergasten terug op zijn leven en zijn jaren als burgemeester. Op deze plekken kun je in Amsterdam de aflevering op een groot scherm bekijken.

De burgemeester laat onder meer fragmenten zien van de film Mississippi Burning, de documentaire De Stakende Stad over de Februaristaking en een portret over de Amsterdamse politicus Jan Schaefer.

Maar ook de 20-jarige Ajax-speler Abdelhak Nouri komt langs in de uitzending. Nouri liep op 8 juli ernstige en blijvende hersenschade op toen hij tijdens een oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen in Oostenrijk getroffen werd door hartritmestoornissen.

Een overzicht van de plekken waar je Zomergasten op een groot scherm kunt kijken. 

Q-Factory

Zondag wordt de Q-Factory omgetoverd tot 'De Grootste Huiskamer van Nederland'. Tussen 19.30 en 22.00 uur kunnen alle aanwezigen samen naar het tv-optreden van de burgemeester van Amsterdam kijken op het grote doek. De toegang is gratis.

De Poesiat & Kater

Bij de Poesiat & Kater serveren ze zondag buiten een zomermenu en wordt er binnen naar de aflevering gekeken op een groot scherm. Met het buitenlicht kan er geen scherm in de zon worden neergezet, maar mocht het te druk worden, wordt er binnen een extra scherm bijgezet.

Scheepvaartmuseum

Boomerang en de Nachtburgemeester van Amsterdam willen de burgemeester een groot podium bieden met zijn optreden in Zomergasten. Daarom nodigen ze mensen in het Scheepvaartmuseum uit om de aflevering op een groot scherm te kijken. Enige voorwaarde: je moet je vooraf registreren.

Filmtheater de Uitkijk

Bij Filmtheater de Uitkijk worden alle zes de afleveringen van Zomergasten live uitgezonden, middenin Amsterdam. Zo ook de aflevering met Van der Laan. Gasten kunnen onderuitgezakt in het pluche naar het grote scherm kijken, met een glas prosecco in de hand en verschillende huisgemaakte hapjes.

Ketelhuis

Ook bij het Ketelhuis staat het grote doek klaar voor de nieuwste aflevering van Zomergasten. De burgemeester is ook de mede-oprichter van de hoofdsponsor van het Ketelhuis: advocatenbureau Kennedy Van der Laan. Kaarten moeten wel gereserveerd worden.