Op de lokale wegen in de buurt van de A10-West bij Amsterdam loopt het verkeer maandagmiddag behoorlijk vast. De ringweg is sinds maandag dicht voor groot onderhoud en dat is volgens een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst (VID) flink te merken bij onder meer de op- en afritten langs dit deel van de snelweg.

Nog voor het begin van de avondspits ontstaan er op diverse plekken files. ''De vertraging is nu al een kwartier en het wordt nog drukker'', zei de woordvoerder. Dit was in de ochtend volgens hem ook al het geval.

De snelweg vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer ging rond middernacht dicht. De weg is per kant drie weken afgesloten en moet op maandag 4 september weer volledig toegankelijk zijn. Naast een nieuwe laag asfalt wordt onder meer de riolering schoongemaakt en op sommige plekken vergroot en krijgen de matrixborden een onderhoudsbeurt.

De wegwerkers zijn eerst in twee teams begonnen met het verwijderen van de laag asfalt. Volgens Rijkswaterstaat verloopt dit voorspoedig en is deze klus naar verwachting dinsdag geklaard.