De man die zaterdagnacht in zijn been werd geschoten in Amsterdam Noord is de beveiliger van Jan Otten, uitbater van de bekende seksclub Casa Rosso op de Wallen.

De schietpartij vond plaats in de Hilverbeekstraat voor het huis van Jan Otten.

De seksexploitant en zijn beveiliger parkeerden zaterdag rond middernacht de auto voor het huis van Otten aan de Hilverbeekstraat. Vervolgens tikte een man met een pistool op de ruit aan de zijkant van de auto en verscheen een tweede man aan de andere kant.

De overvallers wilden een tas op de achterbank hebben. Daarop zou de beveiliger uit de auto zijn gesprongen en is hij gaan vechten. Hij wist zijn baas naar binnen te brengen. Vervolgens kon Otten de politie bellen. 

Gemaskerde mannen

De daders waren twee gemaskerde mannen. De beveiliger wist de gezichtsbedekking los te trekken. De politie zou dit later ook hebben gevonden, aldus Otten. 

De daders zijn op een scooter gevlucht. Meerdere politie-eenheden zochten mee naar de voortvluchtige verdachten. De daders zouden hun vluchtscooter in de Hilverbeekstraat hebben achtergelaten en zijn verder te voet zijn gevlucht door de Spanderswoudstraat. De scooter is in beslag genomen voor sporenonderzoek. 

De politie wil het scenario van een overval niet bevestigen en zoekt getuigen van het incident.

Bekijk video: