Duikers van de politie hebben woensdag onderzoek gedaan in het water op de hoek van de Amsterdamse Ceintuurbaan en de Ruysdaelkade. Het onderzoek vindt plaats in de buurt van de woning waar maandag een dood echtpaar werd aangetroffen. 

De 54-jarige Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw werden maandagmiddag dood gevonden in een woning aan de Ceintuurbaan nadat bekenden bij de politie aan de bel hadden getrokken. Ze zijn door geweld om het leven gebracht. 

De politie bevestigt aan NU.nl dat de zoekactie te maken heeft met het onderzoek naar de dood van het echtpaar. Een woordvoerder kon niet zeggen of er concrete aanwijzingen waren voor de zoektocht. Zij kon ook niet zeggen of er naar een specifiek voorwerp wordt gezocht.

Wel is duidelijk dat het initiatief voor de zoektocht werd genomen door het rechercheteam dat de dood van het echtpaar onderzoekt. 

Getuigen

Dinsdag besteedde televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Diezelfde avond meldde een tipgever zich bij de politie.Tegenover NU.nl meldde de politie eerder dat de komende dagen in het kader van het onderzoek veel gesprekken gevoerd worden met potentiële getuigen en buurtbewoners. 

Hoovers, woonachtig in Thailand, was oprichter van Outland Records. Hij vestigde zich na de verkoop hiervan in Thailand, waar hij een café opende in Pattaya, een badplaats die bekend staat om het sekstoerisme.