Het Slotervaartziekenhuis heeft dinsdagochtend tijdelijk zonder water gezeten door een gesprongen hoofdwaterleiding. Daardoor konden operaties en poliklinische ingrepen tijdelijk niet doorgaan en lag de spoedeisende hulp grotendeels plat.

Rond 10.00 uur hadden monteurs het probleem verholpen en had het ziekenhuis weer water.

''De spoedeisende hulp gaat weer open en de operaties worden hervat'', liet een woordvoerder weten. ''We gaan zo snel mogelijke nieuwe afspraken maken met patiënten die waren afgebeld.'' 

Het toilet kon tijdelijk niet doorgespoeld worden en er was geen drinkwater. Een crisisteam van het ziekenhuis liet water aanrukken om patiënten van drinken te kunnen voorzien. 

Waterlek

De problemen ontstonden rond 06.00 uur, waarop Waternet werd ingeschakeld om de problemen te verhelpen. De geknapte waterleiding bevond zich op het terrein van het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het lek ontstond. 

Bij mensen die zich bij de spoedeisende hulp meldden, werd ter plaatse gekeken of ze geholpen konden worden. Lukte dit niet, werd de patiënt naar een ander ziekenhuis doorverwezen. Het is niet bekend in hoeveel gevallen dit gebeurd is.