Stadsdeel Nieuw-West neemt maatregelen nadat zondag een 5-jarig meisje in de Sloterplas verdronk. Zo komen er betere waarschuwingsborden en reddingszwemmers. 

Het Braziliaanse meisje raakte uit het zicht van haar familie op het Sloterstrand.

Ze was alleen het water ingegaan en verdronk. Achmed Baâdoud neemt nu maatregelen om de veiligheid op de drie stadsstranden in zijn stadsdeel te verbeteren.

"Ten eerste komt er een gratis uitgiftepunt voor zwembandjes", zegt zijn woordvoerder tegen AT5. "Ook komt beter zichtbaar op borden te staan dat zwemmen op eigen risico is." Daarnaast gaan vier gastheren van het stadsdeel een opleiding tot reddingszwemmer volgen. Zij kunnen in de toekomst ingezet worden op de strandjes.

Nieuwe Meer

Behalve het Sloterstrand gaat het om twee strandjes aan de Nieuwe Meer. Bij die laatste locatie moet nog een uitgiftepunt voor de zwembandjes gevonden worden, maar voor het Sloterstrand is dat al geregeld. Het stadsdeel verwacht binnen een week de gratis zwembandjes uit te kunnen delen.

De borden en de reddingszwemmers zullen wat langer op zich laten wachten. "Dit is het hoogst haalbare wat wij op korte termijn kunnen doen", zegt de woordvoerder van Baâdoud. "Dit leek ons verstandig. Nu wachten we af wat vervolgens het beleid van de centrale stad zal worden met betrekking tot het toezicht op openbaar water."

Via een familierechercheur heeft het stadsdeel contact met de nabestaanden van Kauane. Zij hebben laten weten geen interesse te hebben in een bezoek van Baâdoud. "Dat kunnen we wel begrijpen na zo'n dramatische gebeurtenis."