Onder een auto in Amsterdam is in de nacht van zondag op maandag een explosief ontploft. 

De explosie had plaats in de Van Reigersbergenstraat in Amsterdam-West.

De politie meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Het explosief vernielde delen van de auto en heeft een gat in de bodemplaat geslagen. In totaal zijn acht tot tien auto's en evenveel woningen beschadigd geraakt. 

Het Parool meldt dat het zou gaan om de auto van de broer van ex-Ajacied Evander Sno. Meerdere bronnen zouden aan de krant melden dat de aanleiding voor het plaatsen van het explosief mogelijk een conflict om drugs is.

De politie wil alleen zeggen dat het om een gerichte actie gaat. Berichten dat het om de broer van Sno zou gaan wil de politie bevestigen noch ontkennen. 

Handgranaat

De politie meldt dat zowel op straat als in nabijgelegen woningen restanten van het explosief zijn aangetroffen. Dit betreft mogelijk een handgranaat. "Dit zegt ook wel iets over de kracht van het explosief", meldt de politie aan NU.nl. "Als iemand daar toevallig met een hondje had gelopen, was het einde oefening."

De politie heeft gesproken met de eigenaar van het voertuig, maar kan op dit moment nog niets zeggen over een verdachte of mogelijk motief.