De Officier van Justitie heeft achttien maanden cel en 2.500 euro smartengeld geëist tegenover een conciërge van het Cygnus Gymnasium, die ervan beschuldigd is een ex-leerlinge tijdens een schoolfestival tot seks te hebben aangezet.

Dat meldt Het Parool

Het 17-jarige meisje kwam op 28 mei 2015 met vier oud-schoolgenoten langs bij  'schoolfestiviteit Aristeia'. De conciërge was hier aanwezig om toezicht te houden.

Volgens het meisje zou hij haar mee hebben genomen naar de vierde verdieping van het gebouw om de nieuwe gymzaal te laten zien. Daar zou hij haar hebben gezoend en haar hebben gevraagd seksuele handelingen bij hem te verrichten. Het meisje zegt achteraf in shock te zijn geweest.

Beschuldigingen

Conciërge Rob van B. ontkent de beschuldigingen, hij zegt de hele tijd in de aula geweest te zijn. Begin 2016 is hij ontslagen.

De officier van justitie vindt dat Van B. misbruik heeft gemaakt van zijn overwicht, het vertrouwen van een oud-leerling en collega's heeft beschadigd en gebrekkig toezicht heeft gehouden op de andere leerlingen in het pand. 

Over twee weken is de uitspraak.