Het bestuur van de Amsterdamse Steve Jobsschool De Voorsprong heeft over de afgelopen winterperiode 130.000 euro overheidsgeld ontvangen, terwijl er wegens gebrek aan leerlingen geen les meer werd gegeven. 

Dat heeft de Onderwijsinspectie vastgesteld, zo bleek dinsdag uit een rapport over de kwestie. De inspectie zoekt nog uit of het bestuur het geld moet terugbetalen.

Het bestuur van de school heeft volgens eigen zeggen te goeder trouw gehandeld tijdens het afbouwen van de onderwijsactiviteiten en de genoemde middelen gebruikt voor een andere school.

De kwestie kwam in maart van dit jaar aan het rollen, toen er nog één leerling ingeschreven stond en alle lesactiviteiten allang waren gestopt. Vorige zomer was al vastgesteld dat de school niet levensvatbaar was.

Sluiting

De zogenoemde i-Padschool De Voorsprong werd samen met de Ontplooiing opgericht door Maurice de Hond. De opiniepeiler noemde de onderwijsmethode destijds revolutionair, omdat leerlingen werkten met een tablet en persoonsgericht onderwijs kregen. 

De Hond stapte in maart noodgedwongen op als bestuurder toen De Voorsprong sloot en zijn tweede school werd overgenomen door een andere scholenkoepel.