De centrale ondernemingsraad van de gemeente reageert met verbazing op de mail die een chef van de handhavers stuurde aan haar personeel. In de mail tikt ze de handhavers op de vingers omdat die te weinig boetes zouden uitschrijven. 

"Ik schrok eerlijk gezegd best wel van die mail", zegt Mario Soriano, van de centrale ondernemingsraad.

In de e-mail, die donderdag uitlekte, waarschuwde de chef dat ze het aantal uitgeschreven boetes gaat bijhouden. "Dat ga ik doen door wekelijks een overzicht uit te draaien om op de hoogte te blijven van de geschreven bonnen per medewerker.'

Soriano zegt vooral bezorgd te zijn dat handhavers in de verleiding komen wel een bon uit te schrijven, om aan een quotum te komen.

Resultaten

Eerder werd er met de gemeente afgesproken dat er geen bonnenquotum komt. Maar de stadsdelen en verschillende diensten moeten jaarlijks wel een bepaald bedrag ophoesten. "Ik denk dat we moeten sturen op hoe effectief onze handhavers zijn en boetes kunnen een middel zijn om bepaalde resultaten te halen. Maar ze zijn natuurlijk nooit het doel, dus om daar op te gaan sturen lijkt me niet effectief."

Stadsdeel Zuid laat weten dat de boetes een middel zijn en geen doel op zich. Toch konden ze niet zeggen of het wekelijkse overzicht nu van de baan is.