Festival Solstice op Ruigoord afgelast vanwege weigering vergunning

Het festival Solstice, dat komend weekend zou plaatsvinden op Ruigoord, is afgelast. De vergunning voor het feest is op het allerlaatst geweigerd door stadsdeel Nieuw-West.

"Dit is een enorme ramp, het gaat om tienduizenden euro's", zegt organisator Sam Nemeth tegen Big.nl.

Het zomerfestival wordt al meer dan tien jaar gehouden op het terrein. Daarom komt de weigering van de vergunning nu als een donderslag bij heldere hemel. "Ik heb het echt op geen enkele manier ook maar overwogen dat dit zou kunnen gebeuren."

De vergunning zou zijn geweigerd op een aantal punten. Voorbeelden zijn een gebrek aan de hekken waardoor er gevaarlijke situaties zijn ontstaan vorig jaar. Er zou ook niet gecontroleerd worden op drugs. Volgens de organisator is dat wel gewoon gebeurd.

Ook heeft het stadsdeel slapen op het terrein verboden. Er waren echter al tweehonderd kampeertickets verkocht. De verkoop daarvan is direct stopgezet. "Misschien hadden we daar handiger mee kunnen omgaan."

Waarschuwing

De organisator denkt dat het stadsdeel een waarschuwing wil uitdelen. "Dat het ze menens is, dat er een nieuwe wind waait." 

Op de Facebookpagina laat de organisatie weten dat komende festivals op Ruigoord, zoals Manifestival en Landjuweel, wel gewoon doorgaan.

Lees meer over:
Tip de redactie