Gewonde bij grote brand in school Amsterdam

Op het dak van het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken waarbij een persoon gewond is geraakt. Woensdagavond is het sein brand meester gegeven.

De persoon heeft lichte brandwonden opgelopen en te veel rook ingeademd, meldt een woordvoerder van de brandweer aan NU.nl. Het slachtoffer is een schilder die op het dak van de school aan het werk was.

Hij hoeft niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Met uitzondering van de schilder vielen er geen gewonden.

Op het moment van het uitbreken van de brand waren er circa vijftig kinderen in de school.

Ontruiming

Volgens de rector van de school, David Asser, zijn de vlammen overgeslagen naar de bovenste verdieping van het gebouw. Hier zijn ook lokalen aanwezig. Wel benadrukt de rector dat alle leerlingen op tijd in veiligheid zijn gebracht.

Het gebouw en de naastgelegen woningen zijn ontruimd. De tien bewoners worden buiten opgevangen. Op beelden is te zien hoe grote rookwolken uit het dak van het gebouw komen.

De schade aan het Fons Vitae Lyceum aan de Reijnier Vinkeleskade is groot. De gemeente en de schoolleiding moeten op zoek naar vervangende ruimte voor de lessen.

Omwonenden konden woensdagavond weer terug naar hun huis, met uitzondering van de bewoners van een pand dat forse waterschade had opgelopen. Deze bewoners hebben ergens anders onderdak gevonden.

Lees meer over:
Tip de redactie