Omwonenden Sloterpark boos om geplande bomenkap

Omwonenden van het Sloterpark zijn boos vanwege de kap van zo'n duizend bomen. Stadsdeel Nieuw-West wil het park een grote onderhoudsbeurt geven en opnieuw inrichten. 

Hiervoor moeten zo'n duizend bomen wijken. Een deel van deze bomen is niet veilig, maar een groot deel is gezond.

"Een van die voorlichters zei dat als je hier niets doet, het een bos wordt. Mijn ervaring is dat als je niets doet, dat alles asfalt wordt", zegt Roel van Duijn van Buren van het Sloterpark.

"Hier stonden vijf schitterende grote volwassen linden en zonder enige waarschuwing waren ze ineens allemaal weg", zegt Roel terwijl hij wijst naar een paar stronken. "Dat ze gezond waren blijkt wel uit het feit dat ze weer proberen op te bloeien. Er mankeerde helemaal niets aan de bomen."

Groeien

Volgens Erik Bobeldijk van stadsdeel Nieuw-West staan er heel veel bomen in te natte grond of staan ze te dicht op elkaar. "Met de nieuwe inrichting willen we bomen goed de ruimte geven om te groeien."

Het stadsdeel zegt nog eens goed naar de bewoners te luisteren. "Het kan zijn dat veel bewoners zeggen dat ze het snappen als ze het totaalverhaal horen en dat ze ons die ruimte gunnen of dat we het wat bij moeten stellen. Of dat ze willen dat we het helemaal niet doen. Die opties zijn er wat mij betreft mogelijk."

Lees meer over:
Tip de redactie