Broers mishandeld en getaserd door groep jongens in Vondelpark

Twee broers zijn eind mei in het Vondelpark vanuit het niets ernstig mishandeld door een groep van ongeveer vijftien jongens. Eén van de broers werd daarbij zelfs getaserd.

De twee jongens van 16 en 18 jaar liepen donderdag 25 mei rond elf uur met vier andere vrienden aan de kant van het Leidseplein het Vondelpark binnen.

Als ze langs het viaduct van de Vondelbrug lopen, wordt één van de broers hard op zijn achterhoofd geslagen. Zijn 18-jarige broer probeert hem te helpen en ondertussen ook de aanvaller te kalmeren. Maar dan krijgt ook hij een harde klap tegen zijn hoofd, vermoedelijk wordt hij ook getaserd door één van de jongens. 

Hij valt achterover en blijft bewusteloos en gewond achter. Zijn broer, die de eerste klap kreeg, is dan al in blinde paniek weggerend en heeft zich verstopt in de bosjes. Enkele van de aanvallers zijn hem gaan zoeken.

Verstopt

Agenten treffen de doodsbange jongen pas na 2,5 uur zoeken in verwarde toestand aan tussen de brandnetels. Zijn achttienjarige broer is naar het ziekenhuis overgebracht. De twee krijgen psychologische hulp om het incident te verwerken.

Er is in het onderzoek naar de groep belagers nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar mensen die misschien ook zijn lastig gevallen door deze groep. Ook getuigen worden dringend verzocht zich te melden bij de politie.

Lees meer over:
Tip de redactie