Man die mensen aanreed bij Amsterdam Centraal vrijgelaten

De 45-jarige automobilist die zaterdagavond acht voetgangers aanreed op het stationsplein bij Amsterdam Centraal Station, is weer vrij. 

Hij blijft nog wel verdachte in de zaak wegens overtreding van de Wegenverkeerswet. Het Openbaar Ministerie (OM) beslist later over vervolging.

Onder de gewonden zijn voornamelijk toeristen. Nog twee personen liggen met botbreuken in een ziekenhuis. De politie hield de man de afgelopen dagen vast omdat ze er 100 procent zeker van wilde zijn dat de man onwel is geraakt. Laatste onderzoeken hebben uitgewezen dat hij op het moment van de aanrijding inderdaad een lage bloedsuikerspiegelwaarde had.

Tijdens het onderzoek zijn de telefoon, de auto en de bloedsuikermeters van de man nader bekeken. Ook vond er een huiszoeking plaats. "Uit niets blijkt dat er een indicatie is dat er iets anders aan de hand zou zijn geweest dan een onwelwording'', aldus de politie.

De politie maakt dinsdag ook bekend dat de man ook op het Rembrandtplein met hoge snelheid over de trambaan heeft gereden. "Hij is geen inwoner van de binnenstad en verklaart zich niets van zijn rit of de aanrijding te kunnen herinneren", laat de politie weten. Er wordt nog onderzocht hoe het kan dat de man over een langere periode een black-out had.

Trambaan

De man werd zaterdag door politieagenten aangesproken omdat hij op de trambaan bij het station reed. Hij kreeg een boete en werd naar de rijbaan gedirigeerd. De man reed eerst langzaam weg, maar versnelde toen.

Via de trambaan reed hij het voetgangersgebied op. Hier schepte hij personen alvorens hij tegen de betonnen rand van de metro-ingang tot stilstand kwam. Het incident gebeurde buiten het zicht van de camera's bij het station.

Lees meer over:
Tip de redactie