Advocaten vervolgd voor kopen vertrouwelijke politie-informatie

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt twee advocaten van een Amsterdams advocatenkantoor voor het kopen van minstens 135 politiedossiers. Ook de verkoper, een voormalig vrijwilliger bij de Amsterdamse politie, staat terecht. 

Dit bevestigt het OM na berichtgeving van Het Parool

De letseladvocaten Raymond A. en Patricia B., volgens de krant werkzaam bij het inmiddels opgeheven kantoor Hampe Meyjes, kochten voornamelijk processen-verbaal van verkeersongelukken of mishandelingen die ze gebruikten voor procedures. Dit speelde in de periode 2010 tot 2012. 

Ze kochten de dossiers bij Carla T., een 63-jarige vrijwilliger bij de Amsterdamse politie. T. zou de dossiers hebben geleverd toen ze werkte bij Slachtofferhulp en ging hiermee door toen ze ging werken bij de politie.

Duizenden euro's 

T. zou in die periode zelf ook een stichting voor slachtofferhulp hebben opgericht. Het OM stelt dat A. en B. haar hierbij hebben geholpen.

Zo hebben zij bedragen, variërend van enkele tientallen tot honderden euro's, betaald voor onder andere het afdrukken van folders en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook zouden de advocaten een (openings)receptie voor haar stichting hebben georganiseerd. 

De drie verdachten staan maandag voor de rechter. In totaal zijn zes zittingen gepland voor de zaak.

Lees meer over:
Tip de redactie